Páginas


jueves, 16 de mayo de 2013

Bona ortografia sense esforç, recursos

Aquest dilluns dia 13 vaig anar a una xerrada que tenia el titol " Bona ortografia sense esforç".
La veritat es que hi vaig anar no tenint masses expectatives, pensant que anairía més encaminada a vendre productes i materials, però em va sorprendre molt gratament.

El Daniel Gabarró, que és  mestre i psicopedagog, és qui ha dissenyat un programa de 9 passos per reduir les faltes ens va explicar per què va arribar a pensar a fer aquest programa, com el va fer i com aplicar-ho.

A grans trets ens va comentar que s'havia de potenciar la memoria visual dels alumnes, ja que els alumnes haurien de veure les paraules en la seva ment, com una pantalla davant del ulls. Així docns, el seu programa preten potenciar la memòria visual dels alumnes i utilizar-ho en conveniència a l'ortografia.

El programa el recomana fer durant un trimestre, i dedicar-hi 10 minuts cada dia. Durant aquests 10 minuts les activitats van canviat: primer han de memoritzar figures geometriques, paraules, i despres vocabulari.

Va esser una xerrada molt interessant, sobretot com a psicopedagog i mestre que és el Daniel ens va acostar i obrir els ulls en algunes tasques com coneixer millor els processos mentals dels nostres alumnes i identificar si són visuals, auditius o sinestèsics i ajustar-nos a ells.

A continuació us deixo informació complementària i un pdf que he trobat d'una altra xerrada !

 http://www.boiraeditorial.com/nova/index.php/es/87-dominar-la-ortografia




No hay comentarios:

Publicar un comentario